2014. november 15., szombat

Így biztosíthatod magad kerákpárosként



   A Nőklapja Café közösségi oldalán olvastam egy cikket a biciklisek nagy bajáról, melyről bővebben itt olvashatsz: Nagy bajba kerülhetnek a felelőtlen biciklisek. A cikk tanúbizonysága és a benne megszólaltatott biztosítási szakértő szerint akár több millió forintra is megbírságolható egy balesetet okozó, szabálytalanul közlekedő kerékpáros. Szerintem ez tartalmaz némi drámai túlzást, viszont kíváncsivá tett a kérdéskörrel kapcsolatban.

   Nekiveselkedtem hát a témának – nasibespájzolás, egyeneshát, nagylevegő –, hogy na én most összegyűjtöm valamennyi bringával kapcsolatos biztosítást, de hát legnagyobb csodálkozásomra nem sokáig jutottam. Történt ez abból az okból, hogy jelen pillanatban mindösszesen háromféle, kerékpárhoz köthető biztosítás létezik kis hazánkban… De legalább csak arról kell dönteni, hogy kell vagy nem.

AegonA kerékpár biztosítás

   Az Aegon egy remekül strukturált, jól áttekinthető és laikusként megfelelő szintű tájékoztatást adó felületen mutatja be az általa nyújtott biztosítási szolgáltatást. Az ajánlatuk kiterjed a biciklilopásra, elemi károk vagy töréskárok rendezésére. Tetszik, hogy online ügyintézéssel, egyszerűen lehet szerződni és egy 12 oldalas szabályzatból viszonylag gyorsan tájékozódhatunk a feltételekről, valamint területi hatálya kiterjed az egész Európai Unióra. Ami számomra negatív, hogy csak 10 évesnél fiatalabb bicajt biztosítanak és azt is csak az alapferszerelésekig, a kifizetés pedig csak akkor történik meg, ha a kerékpárt emberi erővel mozdíthatatlan, fix tárgyhoz rögzített állapotából vitték el, a biztosított a rendőrségnél tett feljelentést igazolni tudja és a rögzítéshez használt kerékpárzár/ak kulcsát vagy vásárlási számláját be tudja mutatni.

Részletek ITT!
Aegon kerékpár biztosítások.
Magyar Kerépkárosklub A felelősség- és balesetbiztosítás

  Az éves tagdíj befizetésével egyidejűleg a klub szerződik az UNIQA biztosítóval, így ha káresemény ér, csak fel kell hívnod a +36 1 544 5866-as telefonszámot és már kezdik is intézni az ügyed. Feltétele, hogy szabályos közlekedés közben, Magyarország területén ért baleset vagy okoztál kárt és hogy 24 órán belül értesítetted az intézetet. Ezek teljesülésekor térítik orvosi költségeidet, kórházi ellátásod, okozott kár esetében pedig akár 2.000.000 Ft-ot is fizetnek helyetted. Jómagam ezt a biztosítási formát választottam: egyrészről ez a legolcsóbb, másrészről pedig a tagdíjjal a Magyar Kerékpárosklub munkáját is támogatom, ráadásul egyéb kedvezményekre is feljogosít a tagság.
Részletek ITT!
Kerékpáros Klub által kínált biztosítás.

VeloHelp VitalA kerékpáros utasbiztosítás

   Ezt a szintén egy éves baleset- és felelősségbiztosítást szintén az UNIQA biztosító kínálja. Specialitását az adja, hogy a biztosítás információs szolgáltatással van megspékelve, mely keretein belül segítséget nyújtanak a sérült kerékpár megjavításához vagy épp megkeresik a legközelebbi kerékpárszervizt, káresemény bekövetkeztekor pedig gondoskodnak a jogos érdekképviseletről, szakértői vélemény készítéséről – melynek díja őket terheli –, továbbá a szolgáltatások közé tartozik a „kísérő autóra vonatkozó autós assistance szolgáltatás” is. Hátránya, hogy csak Magyarország területére érvényes és a poggyászbiztosítás része például nem vonatkozik telefonra, fényképezőre, pénzre, bankkártyára, tulajdonképpen semmire sem, ami egy kerékpártúra alkalmával a táskában van. Szintén 24 órán belüli bejelentési kötelezettséggel jár és minden igazolni kell tanúkkal, fényképekkel, hivatalos jegyzőkönyvekkel.
Részletek ITT!
VeloHelp Vital kerékpáros biztosítás.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése